slajd01.jpg
slajd01.jpg
slajd01.jpg

U Kotoru je 11. maja svečano otvoren prvi “Senior fest 2024”

U Kotoru je 11. maja svečano otvoren prvi “Senior fest 2024”, manifestacija koja je prvenstveno namijenjena starijom populaciji sa ciljem da se kroz sportske discipline promovišu ranjive društvene kategorije i javne ustanove za smještaj odraslih i starih lica.

👏JU Dom starih “Grabovac” je u saradnji sa Opštinom Kotor, Turističkom Organizacijom Kotor i KC “Nikola Đurković” organizovao ovaj značajni događaj za grad Kotor i njegovu stariju populaciju.

👉🏻Sve prisutne govorom je pozdravio direktor JU Dom starih “Grabovac” Srđan Dragomanović koji je naglasio da se ustanova već 77 godina brine o starim, nemoćnim i invalidnim licima, te ocijenio da risanskom, ali i ostalim Domovima u Crnoj Gori, na zavidnom nivou brige o korisnicima mogu pozavidjeti srodne ustanove u regionu i Evropi. 

👉🏻U ime Opštine Kotor obratio se predsjednik Vladimir Jokić koji je istakao izvanrednu saradnju između Opštine i JU Dom starih “Grabovac” na značajnim projektima koji pružaju brigu i njegu starim licima.

👉🏻Na kraju se svim prisutnima obratila i Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, koja je i svečano otvorila festival.

👏„Vi ste nama pružili obrazovanje, vaspitanje i sve vrijednosti koje treba da baštinimo i razvijamo. Ono što smo mi dužni je da na solidaran način vama vratimo, iako nikad mi mladi nećemo moći vama da se zahvalimo, nikad neće ni jedno dijete moći da se zahvali svome roditelju, unuče da se zahvali svome deki ili baki. Želimo  da vam ovaj dan zapamtite u lijepoj atmosferi. Ministarsvo će se kroz saradnju sa lokalnim samoupravama, sa gradom Kotorom, Domom starih u Risnu i svim ostalim Domovima starih, truditi da što bolje i kvalitetnijue upotpuni vaše vrijeme. Želim da danas i sjutra provedete u najljepšem raspoloženju“, poručila je Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.

👏Program je vodio novinar Duško Davidović, dok su muzički ugođaj upotpunile “Bisernice Boke” i Gradska muzika Kotor.

🏆Na svim trgovima su nakon svečanog programa počele igre.

Posjetioci

Montenegro 73.2% Montenegro
Serbia 8.2% Serbia
United States of America 5.4% United States of America

Broj zemalja:

64

Ukupno posjeta:
912085
Danas: 12
Ove nedelje: 85
Ovog mjeseca: 403

Pratite nas na:

youtube Instagram icon  facebook