NOVOGODIŠNJE UKRAŠAVANJE ODJELJENJA ZA PALIJATIVNU NJEGU

Dana 10.12.2014.godine firma "Vivis" iz Podgorice donirala je i ukrasila odjeljenjenje za palijativnu njegu ukrasima iz svog prodajnog asortimana povodom predstojećih novogodišnjih praznika. Koristimo ovu priliku da se vlasnici firme „Vivis" Ani Ljuljđuraj zahvalimo na humanom gestu i poželimo puno zdravlja i poslovnog uspjeha u nastupajućoj godini.

 

POSJETA STUDENATA PSIHOLOGIJE DOMU STARIH ,, GRABOVAC,, RISAN

ffn_2012_logoDana 13.11.2014.godine , studenti psihologije sa Filozofskog fakulteta u Nikšiću , su posjetili našu ustanovu, obišli korisnike, razgovarali sa njima i upoznali se sa načinom rada i svakodnevnog funkcionisanja u Domu.

Studenti psihologije su već nekoliko puta tokom prošlih godina obilazili Dom starih,, Grabovac,, Risan.

 

,,JESENJA ČAROLIJA,, U DOMU STARIH ,,GRABOVAC,, RISAN

Dana, 11.11.2014.godine, djeca iz JPU ,,Radost,, iz Risna, su našim korisnicima pripremili program na temu ,,Jesenja čarolija.

Mališani su su svojim recitatorskim, glumačkim i kreativnim sposobnostima razveselili i razonodili korisnike Doma.

Takodje, djeca sa svojim vaspitačima su pripremili i posluženje od jesenjih proizvoda za stanare Doma.

 

Izlet korisnika Doma starih

U sklopu programa izleta koji se tradicionalno realizuje u našoj ustanovi dugi niz godina, korisnici naše ustanove su obišli manastir Ostrog, izletište Trebjesa kao i jezero Krupac u Nikšiću. Izleti su realizovani u vremenu od 20.10 do 24.10.2014.godine i korisnici su bili podijeljeni u tri grupe sa odjeljenja psiho-gerijatrije i gerijatrije. Sa korisnicima su u pratnji bili predstavnici socijalne službe naše ustanove. Takođe koristimo ovu priliku da zahvalimo restoranu "Koliba" u Bogetićima u čijim su specijaletima naši korisnici uživali.

 

PROSLAVLJEN DAN DOMA 1. OKTOBAR-MEĐUNARODNI DAN STARIH

Generalna Skupština Ujedinjenih naroda 14. decembara 1990. godine proglasila je 1. oktobar za Međunarodni dan starijih osoba . To je ujedno i dan Doma starih „Grabovac" u Risnu.

U skladu sa tim, ovaj dan je svečano obilježen i u Domu starih „Grabovac" u Risnu uz bogat kulturno-umjetnički program.

NVO „Veterani-Vazda mladi" i muzička grupa „Zvuci sa Ribnice" organizovali su koncert u domu.

Takođe, organizovana je i prodajna izložba radova korisnika radne terapije u vremenskom periodu od 1. do 07. 10. 2014. godine u prostorijama doma starih na odjeljenju palijativne njege.

Ovaj događaj su upotpunili učenici osnovne škole „Veljko Dromnjaković" iz Risna , organizacija žena iz Risna, kao i organizacija žena „Riza", iz Bijele.

 
Još članaka...
JEZIK
Pratite nas na:

 

button_m03-20111001222257-00081

Prognoza vremena
Partly cloudy

12°C

Thursday 4°C / 12°C SP_WEATHER_HEAVY_RAIN
Friday 4°C / 13°C AM showers
Saturday 3°C / 12°C Cloudy
Sunday 3°C / 16°C Mostly sunny
TRAŽI
POSJETIOCI
060130