NAJAVA: V Regionalna konferencija “Za zeru više - Kvalitet života osoba sa smetnjama na polju mentalnog zdravlja u domovima za stare”

LOGO200617Dana 21.06.2017.godine u Domu starih “Grabovac” iz Risna sa početkom u 11 časova održaće se V Regionalna konferencija “Za zeru više - Kvalitet života osoba sa smetnjama na polju mentalnog zdravlja u domovima za stare”, na kojoj će uvodna izlaganja imati ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković, sekretarka Ministarstva zdravlja Tijana Prelević i direktor Doma starih “Grabovac” iz Risna Zoran Vukićević.

Konferenciju organizuje Dom starih “Grabovac” Risan u partnerstvu sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i J.U. Dječiji Dom “Mladost” iz Bijele.

Cilj konferencije je upoznati sa iskustvima u oblasti smještaja lica sa smetnjama na polju mentalnog zdravlja u domovima za stare, koji su to problemi koje prate smještaj i adaptaciju lica sa mentalnim problemima kako u našoj zemlji tako i u zemljama iz okruženja i da li je smještaj u domovima za stare adekvatan vid zbrinjavanja lica sa problemima na polju mentalnog zdravlja.

Pored eminetnih predavača iz zemlje i regiona na konferenciji će učestvovati i izložiti svoje radove predstvavnici domova za smještaj odraslih i starih lica iz Banja Luke, Novog Bečeja, Sarajeva, Maribora i Risna.

AGENDA-RISAN-06-2017.PDF

Save

Save

 

donacije 1

Jezik

Pretraga