Ministar Purišić govorio na V Regionalnoj konferenciji “Za zeru više - Kvalitet života osoba sa smetnjama na polju mentalnog zdravlja u domovima za stare”

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić govorio je, danas, 21. 06. 2017. godine, na V Regionalnoj konferenciji “Za zeru više - Kvalitet života osoba sa smetnjama na polju mentalnog zdravlja u domovima za stare”, koja je održana u Domu starih „Grabovac“ u Risnu.

Cilj konferencije je upoznavanje sa iskustvima u oblasti smještaja lica sa smetnjama na polju mentalnog zdravlja u domovima za stare, koji su to problemi koje prate smještaj i adaptaciju lica sa mentalnim problemima kako u našoj zemlji, tako i u zemljama iz okruženja, i da li je smještaj u domovima za stare adekvatan vid zbrinjavanja lica sa problemima na polju mentalnog zdravlja.

Ono što  predstoji u cilju kvalitetnog uključivanja i pune inkluzije ovih lica u crnogorsko društvo je i dalji rad na ostvarivanju ciljeva Konvencije UN o pravima lica s invaliditetom, da eliminišemo diskriminaciju i isključenost, te stvorimo društvo koje cijeni vrijednosti različitosti. 

Ministar Purišić istakao je da u narednom periodu, pred nama, stoje obaveze i aktivnosti koje su predviđene velikim brojem reformskih projekta i programa, ali ono što je važno još jednom naglasiti jeste partnerska saradnja Vlade Crne Gore, civilnog sektora i lokalnih samouprava u dostizanju zacrtanih ciljeva.

Na Konferenciji su govorili i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković, sekretarka Ministarstva zdravlja Tijana Prelević i direktor Doma starih “Grabovac” iz Risna Zoran Vukićević, kao i predstvanici domova za smještaj odraslih i starih lica iz Banja Luke, Novog Bečeja, Sarajeva, Maribora i Risna.

Nakon otvaranja Konferencije, ministar Purišić i ombudsman Baković obišli su Dom starih, upoznali se sa korisnicima, uslovima u kojim borave i osobljem koje o njima brine.

Saopštenje preuzeto sa sajta Ministarstva rada i socijalnog staranja

NAJAVA: V Regionalna konferencija “Za zeru više - Kvalitet života osoba sa smetnjama na polju mentalnog zdravlja u domovima za stare”

LOGO200617Dana 21.06.2017.godine u Domu starih “Grabovac” iz Risna sa početkom u 11 časova održaće se V Regionalna konferencija “Za zeru više - Kvalitet života osoba sa smetnjama na polju mentalnog zdravlja u domovima za stare”, na kojoj će uvodna izlaganja imati ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković, sekretarka Ministarstva zdravlja Tijana Prelević i direktor Doma starih “Grabovac” iz Risna Zoran Vukićević.

Konferenciju organizuje Dom starih “Grabovac” Risan u partnerstvu sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i J.U. Dječiji Dom “Mladost” iz Bijele.

Cilj konferencije je upoznati sa iskustvima u oblasti smještaja lica sa smetnjama na polju mentalnog zdravlja u domovima za stare, koji su to problemi koje prate smještaj i adaptaciju lica sa mentalnim problemima kako u našoj zemlji tako i u zemljama iz okruženja i da li je smještaj u domovima za stare adekvatan vid zbrinjavanja lica sa problemima na polju mentalnog zdravlja.

Pored eminetnih predavača iz zemlje i regiona na konferenciji će učestvovati i izložiti svoje radove predstvavnici domova za smještaj odraslih i starih lica iz Banja Luke, Novog Bečeja, Sarajeva, Maribora i Risna.

AGENDA-RISAN-06-2017.PDF

Save

Save

KONCERT KUD “BOKA” IZ TIVTA

Dana 19.02.2016.godine održan je koncert KUD „Boka" iz Tivta u našem Domu. U predivno izvedenim igrama naši korisnici su uživali i burnim aplazumi pozdravljali naše drage goste. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo koreografu Vidak Božoviću i svim članovima KUD „Boka" na saradnji za koju se nadamo da će postati tradicionalna.

NOVA GODINA

Dana 31.12.2015.godine naša ustanova je tradicionalno, kao i svake godine organizovala doček Nove godine za stanare JU Doma starih „Grabovac" Risan. Stanari su zajedno sa zaposlenima ustanove uživali u novogodišnjem programu koji je posvećen njima. Novogodišnja noć je protekla u plesu i pjesmama koje je za nas pjevao pjevač Đorđević Vlado iz Herceg Novog, kao i u dijeljenju poklona stanarima za koje je organizovana nagradna igra.

POSJETA PREDSTAVNIKA OPŠTINE MOJKOVAC

opstina_mojkovac_29122015Dana 29.12.2015.godine našu ustanovu su posjetili predstavnici Opštine Mojkovac, Centra za socijalni rad i Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama iz Mojkovca i tom prilikom podijeli novogodišnje paketice povodom predstojećih praznika našim korisnicima koji su smješteni u našem Domu posredstvom Centara za socijalni rad Mojkovac.

 

donacije 1

Jezik

Pretraga